Djela milosrđa

Kako je Zajednica rasla u molitvi tako su i djela milosrđa dolazila sama po sebi:

  • financijski smo pomogli ljetovanje vukovarske djece u suradnji sa sada bivšim gvardijanom fra Zlatkom Špeharom.
  • pomagali novčano obitelji s 14-ero djece iz Vrbovca,
  • pomagali djeci u Domu za nezbrinutu djecu i maloljetne trudnice na Savici,

organizirali hodočašća, posebno u Poljsku u svetište Božjeg milosrđa kao duhovnu pomoć onima koji su u takvoj potrebi,

zajednica je školovala i bogoslova Dominika Soloko na Solomonskim otocima u okviru akcije Župe sv. Josipa „Apostoli za apostole“,

platili račune za plin samohranoj majci sa sedmoro djece koja je bila pred isključenjem plina pa smo tako omogućili njenoj obitelji da i dalje ima plin i grijanje.

u novcu ili pelenama, potrebitim stvarima potpomažemo i djelovanje patera Marka Glogovića koji vodi Udrugu Betlehem i osnovao je i kuću za trudnice s djecom.

pomoć pružamo prema potrebama koje nam se ukazuju: posjećujemo bolesnike, staračke domove, i.td.

pomogli smo oko troškova ukopa oca mladića koji zbog svoje poslovne nesposobnosti nije bio u stanju pokriti troškove očeve sahrane,

godine 2012, kroz devetnicu Božjeg milosrđa organizirali smo prodaju molitvenika „Milosrdni Isus“ koji je izdao Pokret Božanskog milosrđa , krunice koji su članovi Pokreta sami izradili.

Sav prihod od prodaje molitvenika i krunica cca 5.000 Kn namijenjen je bio Pokretu Božanskog milosrđa za izgradnju Duhovnog centra u Ovčari.

Mario i Ana su bračni par iz Splita sa 4 djece koji žive od Božje providnosti te prodaje slika Milosrdnog Isusa. Mario sam izrađuje okvire slika. Prodavali smo i njegove slike koje nam je poslao iz Splita. Tako da smo i njima pomogli prodajom ovih slika.

Trenutno pomažemo dvjema sestrama koje su u velikoj potrebi jer su bolesne i nisu zbog boesti u mogućnosti voditi brigu o sebi: smjestili smo ih u bolnicu da se oporave, posjećujemo ih, vodimo kompletnu brigu o njima. Jednoj smo pronašli privremeni smještaj u domu dok se druga sestra još liječi u bolnici. Po njenom oporavku vratiti ćemo ih u zajedničko kućanstvo.