Svjedočanstva

Najprije želimo izreći

HVALA GOSPODINU ZA SVE PRIMLJENE MILOSTI!

Od svog postanka Zajednica je vođena Duhom Svetim po zagovoru Bezgrešne Djevice Marije, Svetog Josipa , sv. Faustine, blaženika Alojzija Stepinca i sluge Božjeg Ivana Pavla II.

Dragi Bog nas je obdario velikim milostima i nemoguće je sve pobrojati i napisati, ali neka svjedočanstva treba napisati i reči da bi se povećala naša vjera i pouzdanje u dobrog Boga i u Njegovo neizmjerno Milosrđe.

Jedna od primljenih milosti je i hodočašće posvećene slike Milosrdnog Isusa u domove naših članova, gdje slika boravi od jednog do drugog molitvenog susreta koji je svake srijede u Župi sv. Josipa od 15:00 – 16:00 sati.

Taj sat predstavlja SAT MILOSRĐA jer započinje u trenutku Isusove smrti na Križu, kada je sam Isus obećao neizmjerne milosti svima koji će u taj sat moliti Krunicu Božjem milosrđu.

Obitelji u koje dolazi slika Milosrdnog Isusa pozvane su na zajedničku molitvu pred slikom najprije u okviru svoje obitelji a onda i šire. Svi rođaci, kumovi, prijatelji koji dolaze u vaš dom pozvani su na molitvu pred slikom. Milosrdni Isus svima želi dati svoje milosrđe i svoju ljubav! «Nikoga nisam isključio» – Isusove riječi koje je rekao sv. Faustini.

“Velike se promjene događaju u obiteljima gdje dolazi ova posvećena slika i gdje se s pouzdanjem moli Krunica Božjem milosrđu», svjedoče nam mnoge obitelji. Neke obitelji po prvi puta zajedno mole.”

U kući gdje je starija bolesnica bila u teškom stanju, nepokretna u velikim bolovima, po dolasku slike Milosrdnog Isusa u kuću, njeno stanje se promijenilo. Treći dan molitve pred slikom Milosrdnog Isusa donio je milost bolesnici i ukućanima i njena duša se u velikom miru preselila Gospodinu. Slava Isusu!

Nedavno smo molili za zdravlje Alberta koji je imao krvarenje u mozgu i stanje mu je bilo kritično. Slavica je došla na naš susret i zatražila ovu molitvu za njega. Moleći Isusa za Njegovo milosrđe i Božju volju, stanje Alberta se popravilo i on je spašen. Slava i hvala Božjem Milosrđu!

Ivanka je došla sa svojom rođakinjom na molitveni susret tražeći molitvu za rođaka Ivana koji je imao tešku cirozu jetre. Liječnici nisu imali dobru prognozu za njega. Molili smo Milosrdnog Isusa za Njegovu milost, za Božju Volju i Ivan je dobro. Izašao je iz bolnice. Gospodin mu nije dao samo tjelesno zdravlje nego i duševno. On je doživio obraćenje i postao novi čovjek. Slava, čast i hvala Božjem Milosrđu!

Molitva za sprečavanje abortusa jedne mlade trudnice također je donijela plod. Buduća majka je već bila u ginekološkoj čekaonici kada je odlučila odustati od ubojstva vlastitog djeteta. Slava i hvala Milosrđu Božjem!

Veliki je plod molitve za obraćenje jednog mladog čovjeka koji je bolovao od PTSP-a. Milosrđe Božje ga toliko mijenja da je donio odluku da svoj život posveti Bogu i budući da ima obitelj odlučio je postati đakonom. Molili smo sigurno oko četiri godine.

Danas je taj mladi čovjek đakon koji svjedoči svakog dana svojim životom i služenjem Gospodinu kako je neizmjerno Božje milosrđe i kako je Svemoćan naš Nebeski Otac.

Jedan od plodova molitve od 33. srijede na nakanu da poruka Božjeg milosrđa dođe do svakog stvorenja je odluka župnika i dekana u Županji da organizira hodočašće slike Milosrdnog Isusa po cijeloj Županji. Slika ide iz obitelji u obitelj. Župnik je čak dao tiskati molitvenik i kuća u koju dolazi slika dobiva taj molitvenik po kojem se onda moli pred slikom Milosrdnog Isusa. Ovo je plod za koji smo čuli a vjerujemo da postoje mnogi za koje nismo čuli.

Molitva za jedinstvo svih Zajednica koje štuju Božje milosrđe povezala nas je s Radnicima Božjeg milosrđa iz Pule, sa vlč. Marinom Kneževićem i Pokretom Božanskog milosrđa, sa Tješiteljima Božanskog milosrđa (sv. Blaž) sa Zajednicom iz Retkovca, iz Splita, a povezani smo i sa paterom Andrijom Woskom iz Trnovčice.

Povezali smo se i sa Zajednicom „Iskra“ iz Poljske i organizirali zajedničku molitvu u kojoj je sudjelovalo 16 zemalja svijeta. Tada smo po prvi puta molili u našoj Zagrebačkoj katedrali Krunicu Božjeg milosrđa u 15:00 sati.

Molitva za zajedništvo dovela nam je i fra Tomislava Cvetka koji je ove godine slavio i sv. Misu na Nedjelju Božjeg milosrđa i s kojim zajedno sudjelujemo u organizaciji Nacionalnog susreta svih zajednica koje štuju Božje milosrđe

Jedna od neizmjernih milosti je osnivanje udruge MISIONARA MILOSRDNOG ISUSA ŽUPE SV. JOSIPA koja je nastala kao plod naših molitava na Svetkovinu Presvetog Srca Isusova. 2012. godine.

Mogli bi nabrajati nebrojeno puno različitih milosti koje smo dobili tokom svih godina postojanja Zajednice molitelja. No, priznajemo da nismo sve ni zapisivali, nego smo usmeno na molitvenim susretima svjedočili.

NAJVEĆA OD SVIH MILOSTI JE SHVATITI I PRIHVATITI S PUNIM POVJERENJEM NEIZMJERNO MILOSRĐE NAŠEG OCA NEBESKOG I OTVORITI SVOJA SRCA ZA NJEGOVU LJUBAV KOJU NAM NEPREKIDNO DAJE!

U TEBE SE GOSPODINE UZDAM O DA SE NE POSTIDIM NIKADA!