Proslava nedjelje Božjeg milosrđa 2021.

U našoj župi sv. Josipa po Božjoj milosti svečano i dostojanstveno proslavili smo 11.04.2021. Nedjelju Božjeg milosrđa, za koju smo se pripremali devetnicom. Svakog dana u 15 sati naš župnik vlč. Damir Ocvirk molio je krunicu i zazive Božjem milosrđu  uz poneko razmatranje teksta iz Dnevnika sv. Faustine.

Na devetnicu su dolazili uz Misionare milosrdnog Isusa, župljani naše župe ali i štovatelji Božjeg milosrđa. Sve je proteklo uz pridržavanje svih mjera opreza i nošenja zaštitnih maski.

Misionari milosrdnog Isusa organizirali su i mogućnost nabavke slika Milosrdnog Isusa, krunica, dnevnika sv. Faustine u svrhu širenja pobožnosti Božjem milosrđu baš kao što je to i zapisala u svom dnevniku sv. Faustina.

Svetu Misu na Nedjelju Božjeg milosrđa slavio je naš župnik vlč. Damir Ocvirk koji je ujedno i duhovnik Misionara milosrdnog Isusa koji djeluju u župi.

Kroz svoju nadahnutu propovijed vlč. Ocvirk govorio je o važnosti Božjeg milosrđa upravo u ovo izazovno vrijeme pandemije koja je zahvatila cijeli svijet pa tako i nas i koja se i dalje širi.

Jedino što nam zaista preostaje je uzdati se u Božje milosrđe koje je neizmjerno i koje nas može spasiti i zato mu se trebamo utjecati i širiti ovu pobožnost. Vjerujemo da je Božja Providnost predvidjela ovo vrijeme, vrijeme Božjeg milosrđa koje će nam biti utočište i sigurna luka našeg spasenja.

Župnikova posveta Božjem milosrđu
Share: